Yaşam

Hava Temizleme Cihazları Soba veya Doğal Gaz Sızıntısına Karşı Hayatımızı Kurtarabilir mi?

Uzun vadede veya yüksek maruziyette kanserojen madde içeren zehirli gazlar ortaya çıkabilir. Sağlığımıza zarar verebilir.Hatta biz farkına varmadan evlerimizde bile sinsice yaşayabilir.

Bazılarımızın evlerinde veya ofislerinde var. Hava temizleyicileri Zehirli gazları da önleyebileceğine dair bazı inançlar var. İçeriğimizi okuduktan sonra bu konudaki gerçeği öğrenebilir ve daha iyi önlemler alabilirsiniz.

Öncelikle uçucu organik bileşikleri tanımakta fayda var.

Uçucu organik bileşikler, oda sıcaklığında kolayca gaz haline gelen bileşiklerdir. Her zaman insan sağlığına zararlı değildirler ancak Dumandaki birçok uçucu organik bileşik tehlikelidir.

Zehirli gazlardan kurtulmak kolay değildir.

Orman yangını gibi durumlarda dışarıdan zehirli gazların gelmesini önlemek için pencerelerinizi kapatın, çalışan hava temizleyicileri Veya maske takmayı düşünebilirsiniz. Bunlar ilk bakışta makul görünen önlemlerdir ancak havadaki zehirli gaz taşıyan bileşenlerden bu kadar kolay kurtulunamaz.

Aynı şekilde sobadan ya da doğalgaz sızıntısından da kaynaklanabilir. Zehirli gazlardan kurtulmak,Ne yazık ki pencere açmak ya da hava temizleme cihazını açmak kadar kolay yöntemlerle bunun önüne geçmek mümkün değil.

Zehirli gazların takibi için çalışma yapıldı.

Bu yıl yayınlanan araştırmada, orman yangını dumanına maruz kalan bir evdeki zehirli gazların yaşam süresi takip edildi ve bunların nasıl önlenebileceğine de bakıldı. Bunun için kimyasal temsilleri içeren bir sistem test yuvasıyarattı.

Zehirli gazın içindeki duman parçacıkları yavaş yavaş oksitleniyor ve kahverengiye dönüyordu. Uçucu organik bileşikler de parçalanır ve Dumanın eşsiz kokusu kayboluyordu.

Organik bileşikler sinsice etki eder.

Duman parçacıkları hızla evin yüzeyine yerleşirken, organik bileşikler daha sinsi bir yol izledi. İlk başta yüzeylerde organik bileşikler birikti, ancak ilk dumanın temizlenmesinden saatler, günler ve hatta aylar sonra, Yüzeylerden geri salındılar.

Hava temizleyicileri havadaki parçacıkları temizleyebilir, ancak…

Yani evet, evlerimizdeki hava filtreleri havada asılı kalan zehirli bileşikleri temizleyebilir. Yine de bu bir risk Tamamen ortadan kaybolduğu anlamına gelmezÇünkü gazlar evin içindeki yüzeylere yapışıp haftalarca kalabilir.

Kanserojen maddeler içerdikleri için bu gazlara yüksek düzeyde maruz kalma, Solunum ve sağlık sorunlarına neden olabilir.

Peki bu toksik bileşenlerden nasıl kurtuluruz?

Yöntem çok kolay, temizlik! Araştırma, evlerin ağartıcı içermeyen temizlik malzemesiyle temizlenmesinin Süpürmek ve silmek yardımcı oluraçıklığa kavuşmuş.

Bunu sizin için yapabilecek temizlik şirketleri bile var. Sadece şunu söylemekte yarar var. Tavanları unutmayın!

Kaynaklar: Kimya Profesörü Delphine Farmer, Bilim

haberkiziloren.com.tr

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu